12 Şubat 2014 Çarşamba

düztepe ganimetlerim ve bugün ben...

Meşur düztepe kumaşcımızı bilmeyen kalmadı sanırım,evet bu penye kumaşları görünce çok hoşuma gitti modelde aklımda kim tutar beni kumaşın metresi 2 lira 2 metre aldım 2 lirada dikimi 6 liraya mal oldu yani:)hani hatırlarmısınız bi dönem bir hırka bilmem kaç çeşit model oluyordu hah işte bu o modelden önündeki uzun parçaların ucunu başlayıp boynunuzan geçirdiğinizde şık bir model oluyor birde düğümün etrafında birkez döndürüp boynunuza taktığınızda kurvaze yaka farklı model :))) ne anlattım ama anlayan el kaldırsın:))neyse,
buda kumaşın yakından görünüşü.
birde yelek diktirmek istedim evde giymelik, aslında kumaşıda dikiş kaliteside en güzeli bu ama fotoda bir türlü o çekimi yakalayamadım:( kahve yelek metresi 1 lira dikişi 2 lira 3 liraya bir yeleğim oldu :))aşağıdaki tuniğide yine ordan kalıbını çok iyi oldu dikiş kalitesi pek iyi olmasada overlokla dikiyorlar tekrardan dikiş geçeceğim  bu kalıpla başka tunikler dikmeyi düşünüyorum en kısa zamanda...
 

bunlarda aldığım penye kumaşlar 5 er metre aldım anne-kız pijama takımları olacak inş.
Evet bugün ben kısmına gelirsek,dünden belliydi aslında ne kadar yoğun geçeceği:(gözüme kestirdiğim mutfak ve antre halılarını eşimin ısraralarını bir yana iterek illa ben yıkayacağın dedim ve eşim gelmeden yıkadım .kızım okuldan kulağını tutarak geldi ve kulağının ağrıdığını söyledi vay başıma gelenler dedim zira gece başıma gelecekleri biliyordum geceye kalmadan oğlumun kusma sesiyle çocuk odasına fırladım  ama çokkk geçti olan olmuştu:(birde o halıyı banyoya sürükledim ve yıkadım:((sabah  kalkar kalkmaz kahvaltıdan sonra doğru doktor yolu tutuldu.muayeneden sonra yaklaşık 4 yıldır burada olmama rağmen yakındaki pazara gitmişliğim bugünle 2 veya 3.cüdür baktım hava güzel bi pazar gezdik çocuklarla(bu arada pazar gezmesine bayılırım)marketten bebeler nazlandırıldı ve şımartıldı tabiki kendimide unutmadım:))hakettim ama ...birde yemek yenildi ve parkta güneşlendirilip günün tadı çıkarıldı .o ara düşündümde hiç parka çıkarmıyoruz çocukları nasıl mutlu olduklarını görünce çok kızdım kendime (park alışkanlığımızın olmamasının en büyük sebebi çocukların bağışıklıklarının çok az olması,hasta olurlar diye çok korkuyoruz.ama korkununda ecele faydası yok yine hastalar yine hastalar:)))çocuklar gelince biraz uyyorlarken giriyorum bu postu sıcak çikolata eşliğinde iyi geldi valla...hadi ben kaçar..


 ccfjm

16 yorum:

  1. Zerrin Hanım şu düztepe kumaşçınız nerede.bende ara sıra dikiş dikiyorum.penye kumaşlarınız çok güzel çok ta ucuz.

    YanıtlaSil
  2. nurhan hanım g.anteptemisiniz?eğer öyleyse düztepe, cengiz topel caddesi civarında parçacıları sorarsanız tarif ederler..umarım yardımcı olabilmişimdir.

    YanıtlaSil
  3. kız nasıl bir terzi bu ben paçayı bile 2liraya dikmiom,buralarda olsaydı bende diktirirdim,
    kendime dikmeye pek fırsatım olmuoda :)))
    hepsi çok güzel canım güle güle giyin.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya dikiş değilde overlok yapıyorlar dikiş yerine.ama yinede çok iyi gerçekten acayip pratikler.çok teferruatlı şeyler dikmiyorlar elbette ama yinede o fiyata overlok yaptırmış oluyorum sonra üstünden düz dikişini gidiyorum bitti gitti:))çokkk teşekkür ederim bi tanem...sevgiler bizden:)

      Sil
  4. Zerrin hanım maalesef İstanbul dayım.burada da bazı pazarlarda parça kumaşlar ucuz ama sizin kiler kadar değil. hele hele bukadar ucuz diken bir terzi hiç duymadım.terziler bir pantolon paçasını 5 liraya yapıyorlar.çok şanslısınız,

    YanıtlaSil
  5. Canım hayırlı olsun. Ben de orada namaz elbisesi diktirmeyi düşünmüştüm ama ne zaman gitsem terziler çok kalabalıktı. Çoktandır gidemedim zaten. Penyeler çoksa bir fırsat bulup gitmek isterim. Hırkanın ve tuniğin modelini çok beğendim. Kendin mi tarif ettin?
    Düztepeden başka parçacı var mı Antep'te? Bilgin var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.erken gitmek gerekiyor terzi işi için birde kumaşlar genelde perşembe-cuma günleri yenileri geliyor.evet hırkanın modelini yanımda götürdüm tuniğiğide tarif ettim.en uygun fiyat düztepede canım gitmek istersen yarın git bence.

      Sil
  6. Kumaşlarda çok güzel modellerde. Çocuklara çok geçmiş olsun inşaallah çabucak iyileşirler

    YanıtlaSil
  7. canım çok teşekkür ederim inşallah....

    YanıtlaSil
  8. hırka çok süper olmuş bende diktireyim bari terzide beklemek insanı canından bezdiriyor o yüzden çok diktirmiyorum. ilk çiçekli kumaşa da bayıldım çok hoşuma gitti.
    dediğin gibi ne yaparsan yap yine hastalar en azından çocuklar eğlensin bari sık sık çıkar parka. öpüyorum onları. bu arada h.sonu düztepeye gitme niyetim var arka odadaki perde yırtıldı :)

    YanıtlaSil
  9. sevindim beğenmene,oturma odamdakini ve salonunkileri yeniledim bende bence sosyeteden bak derim perdeyi oturma odamdakini ordan aldım .çok sevdim uzun zamandır istediğim desen vardıya sonunda buldummmm ve aldım :)

    YanıtlaSil
  10. Bir liraya kumaş, iki liraya diktirme.neresi orası kumaş cennetimi:)) ah nerde buralarda, keske olsa.hepsi süper olmuş. Güle güle kullan.çocuklara da cok geçmiş olsun. O yaşlarda öyledir. Çocukların hastalıktan gözü acilmaz.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çokk-teşekkür-ederim-canım.:))sevgiler...

      Sil
  11. süper olmuş canım eline sağlık bayıldım harikasın : )))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...